[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”934″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content” content_placement=”middle” container=”1″ css=”.vc_custom_1613423829507{padding-top: 40px !important;}”][vc_column width=”3/4″][vc_wp_text title=”Huurrecht”]Bij huur denkt iedereen vaak in de eerste plaats aan huurovereenkomsten in enge zin zoals huur en verhuur van woningen, bedrijfsruimten e.d. Echter, ook lease overeenkomsten zijn vaak huurovereenkomsten en worden aan de hand van huurbepalingen beoordeeld. Het gaat in ieder geval om een type contract dat vaak wordt aangegaan voor een langere periode. Dat brengt dus met zich mee dat voor een langere periode financiële verplichtingen worden aangegaan. De huurder is bij de onderhandelingen over een huurovereenkomst vaak de onderliggende partij omdat hij afhankelijk is van de voorwaarden van de verhuurder en geen tot weinig invloed heeft op de inhoud van de huurovereenkomst. Alle reden om voorzichtig te zijn met het aangaan van huurovereenkomsten. Daarbij dient met name aandacht te worden besteed aan de mogelijkheid om tussentijds van de huurovereenkomst af te komen als bepaalde zaken anders blijken uit te pakken dan verwacht. Dat vergt een assertieve houding naar de verhuurder en een goede adviseur. In voorkomende gevallen kunt u op ons een beroep doen.
Huurprijzen wijzigen
In huurovereenkomsten is vrijwel altijd een bepaling opgenomen op grond waarvan de verhuurder gerechtigd is de huurprijs periodiek te verhogen. De huurprijs is echter gebaseerd op de waarde van het onroerend goed en is daar een afgeleide van. Als de waarde van het onroerend goed daalt zou dus de huurprijs omlaag moeten, hetgeen zelden in huurovereenkomsten is geregeld. Voor middenstandsbedrijfsruimte – zeg maar alle bedrijfsruimten die rechtstreeks voor het publiek toegankelijk zijn zoals winkels, garages e.d. – geldt echter een wettelijke regeling die het mogelijk maakt als huurder een lagere huurprijs af te dwingen.
Huurprijs verlaging
De huurder van een MKB bedrijfsruimte die van mening is dat de verschuldigde huurprijs niet meer in overeenstemming is met de voor gelijksoortige bedrijfsruimte geldende huurprijzen, kan de verhuurder vragen om huurprijs verlaging. Als deze daar niet vrijwillig aan wil meewerken, kan een verzoek bij de kantonrechter worden ingediend om de huurprijs te verlagen.
Door de waardevermindering van bedrijfsmatig onroerend goed in de afgelopen jaren hebben wij veelvuldig en met succes voor onze opdrachtgevers gebruik gemaakt van de mogelijkheid de huurprijs te verlagen. Soms wel met 50%!
Wilt u ook onderzoeken of u in aanmerking komt voor huurprijsverlaging?
Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085-303 74 26.[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”916″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css=”.vc_custom_1613508017672{margin-top: 30px !important;}” link=”http://www.uwbedrijfinmoeilijkheden.nl/”][vc_column_text]
Wilt u meer weten over onze werkgebieden of de QuickScan? Mail of bel ons. Wij staan u graag te woord en denken met u mee.[/vc_column_text]