Oosthavenkade 39b,
3134NW Vlaardingen

Contact ons
per email

  • Oosthavenkade 39b,
    3134 NW Vlaardingen

  • info@juridischsupport.nl

  • Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:30 uur.
    Zaterdag en zondag gesloten.

Arbeidsrecht

De meest voorkomende vragen van het MKB hebben te maken met arbeidsrelaties. Dat begint al bij het aannemen van personeel. Vast of tijdelijk, voor hoelang en onder welke voorwaarden. Als er één terrein is waar eerst moet worden gedacht alvorens te doen, is dat wel op het terrein van het arbeidsrecht. Als alles goed verloopt is er geen probleem, maar zodra er iets mis gaat in de arbeidsrelatie komt het erop aan of de juiste regels zijn toegepast voor ontslag. Als dat niet zo blijkt te zijn, is vrijwel altijd de werkgever de onderliggende partij die het gelag betaalt. Alle reden om de zaken bij aanvang van de arbeidsovereenkomst goed te regelen. Gaat het dan toch mis, dan is het zaak de juiste oplossing voor het probleem te vinden, waarbij lang niet altijd de juridische optie de beste is. Hieronder wat probleemoplossers.

Coaching
De beste oplossing van een arbeid gerelateerd probleem is niet altijd, zoals vaak wordt verondersteld, het einde van de arbeidsovereenkomst. Een werknemer die jarenlang bij een bedrijf heeft gewerkt is door zijn kennis en ervaring waardevol voor het bedrijf. In sommige gevallen kan het daarom zinvol zijn om een coach in te schakelen die ervoor zorgt dat werkgever en werknemer weer verder kunnen. Wij werken samen met coaches die in dit soort gevallen werkgever en werknemer begeleiden om de arbeidsrelatie te herstellen. Als het lukt is de werknemer voor het bedrijf behouden en zijn er aanzienlijke kosten bespaard.

Begeleiden van werk naar werk
Zowel vanuit menselijk als juridisch en financieel oogpunt kan het voordeliger zijn een werknemer van werk naar werk te begeleiden dan afscheid te nemen. Onze specialisten hebben ruime ervaring om deze begeleiding te verzorgen.

Einde van de arbeidsovereenkomst
Als er geen andere optie is gaat het erom het proces rondom de beëindiging van de arbeidsovereenkomst zo goed mogelijk te managen en tot een goed einde te brengen, zonder dat dit leidt tot onnodige conflicten. Wij hebben op dat terrein jarenlange ervaring en blijven door vakgerichte opleidingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Belangstelling?
Als u als ondernemer personeel wil aannemen of als werkgever een arbeidsconflict ervaart en wil bekijken welke optie in uw geval de beste is, kunt u vrijblijvend bij ons een oriënterend gesprek aanvragen. Dat gesprek kost u niets en helpt u bij het maken van de juiste keus. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen met 085-303 74 26

Vragen?

Wilt u meer weten over onze werkgebieden of de QuickScan? Mail ons of bel ons. Wij staan u graag te woord en denken met u mee.


    Neem contact met ons op voor een afspraak, analyserapport of een vrijblijvende offerte.