Oosthavenkade 39b,
3134NW Vlaardingen

Contact ons
per email

  • Oosthavenkade 39b,
    3134 NW Vlaardingen

  • info@juridischsupport.nl

  • Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:30 uur.
    Zaterdag en zondag gesloten.

Hoe de Pandemie een startende ondernemer opbreekt - Juridisch Support | Uw bedrijf in goede handen

Voor veel mensen zijn gevolgen van de overheidsmaatregelen in het kader van de bestrijding van de Covid pandemie niet erg tastbaar. Hieronder een voorbeeld uit de praktijk.

In 2019 is de dan 30 jarige Conny toe aan een eigen dames mode winkel. Zij heeft jarenlang in de branche gewerkt en kent de business. Begin 2019 kan zij een bestaande winkel overnemen van iemand die haar winkel sluit. Met hulp van haar vader knapt ze de winkel op en eind 2019 leent zij geld bij QCredits om de winkel in te richten en voorraden in te kopen. Zij opent de winkel in februari 2020.

Dan besluit de overheid in maart 2020 tot een lock down en Conny moet haar winkel sluiten. Voor de door de overheid opgetuigde ondersteunende maatregelen komt zij niet in aanmerking omdat zij over de jaren voor 2020 geen financiële gegevens kan overleggen. In de zomer van 2020 kan Conny de winkel weer kort openen. Intussen heeft zij snel zelf een webwinkel opgezet om langs die weg nog wat te kunnen verkopen. Tussen alle grote online aanbieders lukt dat maar mondjesmaat.

Intussen is in het najaar van 2020 een tweede lockdown ingesteld. Conny moet wederom haar winkel sluiten en kan nog steeds geen beroep doen op ondersteuning door de overheid. Zo moddert zij langzaam verder tot begin 2021. Intussen zijn alle schulden opgelopen en hangt haar winkel vol met niet verkochte dameskleding.. In maart krabbelt ze langzaam weer op. De verkoop komt maar moeizaam op gang. Geld voor nieuwe kleding is er niet meer waardoor klanten wegblijven. De omzet is zelfs niet voldoende om de vast lasten te betalen. Dat betekent dat de schulden alsmaar verder toenemen en realiseert Conny zich dat het onverantwoord is de exploitatie van de winkel voort te zetten. In juli 2020 besluit Conny om er punt achter te zetten. Ze houdt uitverkoop en sluit de winkel. Ze heeft op dat moment omstreeks € 100.000,00 aan schulden en is een illusie armer.

Het enige dat Conny kan doen om een gang naar de schuldsanering te voorkomen is een akkoord met haar schuldeisers. In de laatste fase hebben wij van Juridisch Support haar kosteloos geadviseerd. Dat zien wij als een maatschappelijke verantwoordelijk in deze tijden. Nu begeleiden wij haar met het tot stand brengen van een crediteurenakkoord. Hopelijk lukt dat zodat Conny verder kan met haar leven.

Zo zie je dat je in twee jaar tijd, buiten je schuld om, van een optimistische startende ondernemer vol goede moed en voornemens, kan eindigen zonder baan en zonder geld. Zelfs een WW uitkering zit er niet in! Maar Conny laat zich niet kisten en zoekt zelf naar nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. De zorg lijkt haar wel wat. In die branche zit nog wel wat ruimte en misschien vindt ze daarin een mooie baan. Het is vervelend voor haar afgelopen maar ze heeft er wel van geleerd dat hard werken niet altijd voldoende is voor een geslaagde start up. Daarvoor heb je ook een beetje mazzel nodig!

Zit u in dezelfde situatie of dreigt deze situatie voor u?

Maak dan een afspraak bij u op kantoor of bedrijf. Contact ons op 085 – 3037426. Laat er geen gras over groeien en bel. Dat telefoontje kost niets maar is misschien wel het begin van een oplossing voor uw probleem!

Het team van Juridisch Support

Juridisch Support zal met u doornemen wat voor u het best passend is.

Juridisch Support Quickscan

Direct advies? Bel naar: 085-303 74 26

Uw team van Juridisch Support

Ineke Goedhart
Als specialist op het gebied van accountancy en fiscaliteiten ben ik vaak sparringpartner van ondernemers. Of het nou gaat om verzorging van de boekhouding en de jaarrekeningen of voor het doen van investeringen of als uw bedrijf in zwaar weer terecht is gekomen. Zoals bijvoorbeeld tijdens de bankencrises of nu in de coronacrises. U heeft in zo’n geval adviseurs nodig die kennis hebben van insolventierecht en zicht hebben op fiscale, financiële en juridische mogelijkheden om hier uit te komen. Samen met Mr. E.F.J. Goossens van Juridisch Support begeleiden wij u graag naar een nieuwe oplossing.

Ed Goossens
Na ruim 20 jaar ervaring als advocaat en curator houd ik mij nu vooral bezig met advisering van MKB en ZZP ondernemers op verschillende juridische gebieden. Ondernemers maken veel mee in de groei van hun bedrijf en zeker in zware tijden. Mijn brede kennis en ervaring in het begeleiden van ondernemers op juridisch vlak zet ik graag in voor ondernemers in deze moeilijke tijd. In deze crisis hebben ondernemers niet alleen juridische ondersteuning nodig maar vaak ook financieel en fiscaal. Samen met Ineke Goedhart van de RekenMeesters bv Accountancy & Advies hebben wij ook tijdens de financiële crisis, toen ook veel ondernemingen het moeilijk hadden, vaak met succes een goede uitweg weten te vinden.

Belangstelling?
Als u als ondernemer wil bekijken welke optie in uw geval de beste is, kunt u vrijblijvend bij ons een oriënterend gesprek aanvragen. Dat gesprek kost u niets en helpt u bij het maken van de juiste keus. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen met 085-303 74 26.

Bezoek anders onze website: http://www.uwbedrijfinmoeilijkheden.nl/